Γνωριμία με το Νέο Χρόνο.

Με το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, οι φωνούλες των παιδιών έφεραν ξανά τη ζωντάνια  που τόσο μας είχαν λείψει. Αφού τα καλωσορίσαμε, διηγηθήκαμε πώς περάσαμε κατά τη διάρκεια των διακοπών, τι δώρα μας έφερε ο Αι Βασίλης και στη συνέχεια παίξαμε παιχνίδια παντομίμας και άλλα.

Με αφορμή την αλλαγή των καρτών στο ημερολόγιο συζητήσαμε για το νέο έτος, ζωγραφίσαμε το 2024, σκεφθήκαμε τι στόχους θα θέσουμε και πώς μπορούμε να τους επιτύχουμε. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε 4 μικρές ομάδες, όπου η κάθε μία έπρεπε να φτιάξει έναν αριθμό του έτους. Τους βάλαμε σε σωστή σειρά και τους περπατήσαμε.

Στον υπολογιστή παίξαμε παιχνίδια βάζοντας τους αριθμούς του 2024 στη σωστή θέση και τοποθετώντας τα προηγούμενα έτη σε σωστή χρονική σειρά. Ασχοληθήκαμε με τους αριθμούς 2 και 4 συνδέοντας τους με τις ανάλογες ποσότητες.

Συναντήσαμε το Χρόνο στο ομώνυμο χάρτη, εντοπίσαμε τα σπίτια των εποχών και τοποθετήσαμε τον κάθε μήνα στο σπίτι που πρέπει να ζει. Χωρίσαμε το μήνα σε εβδομάδες και αυτήν σε ημέρες. Όλα αυτά τα δουλέψαμε μέσα από πολλά παιχνίδια. Στο μάθημα των Αγγλικών ζωγράφισαν την πεινασμένη κάμπια με τα φαγητά και την ποσότητα που έφαγε κάθε ημέρα.