Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Με πολύ κέφι και μεράκι στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, φτιάξαμε τις κατασκευές μας, παίξαμε on line παιχνίδια και άλλα επιτραπέζια όπως τρίλιζα, παιχνίδι μνήμης με κάρτες, ταξινόμηση καρτών με 2 ή 3 κριτήρια, στολισμός δέντρων με μπάλες (αν απαντούσαν σωστά στις ερωτήσεις), και επίσης στολισμός με μπάλες – αριθμούς ρίχνοντας το ζάρι.

Δραματοποιήσαμε τον ΆΙ Βασίλη με τα ταρανδάκια του, που ήλθε να μοιράσει τα δώρα.

Επίσης επισκεφθήκαμε την πλατεία του χωριού και παρατηρήσαμε από κοντά στη στολισμένη φάτνη, τα πρόσωπα που σχετίζονταν με τη Γέννηση του Χριστού. 

Με την καθηγήτρια των Αγγλικών πειραματίστηκαν κοιτάζοντας χριστουγεννιάτικες εικόνες αρχικά κάτω από ένα άδειο γυάλινο μπωλ και μετά μέσα από χρωματισμένο νερό.

Βέβαια Χριστούγεννα χωρίς γιορτή δεν γίνεται. Έτσι ετοιμάσαμε γιορτή με θέμα: «Το μαγικό δεντράκι». Την προγραμματίσαμε για τις 15 Δεκεμβρίου και στείλαμε προσκλήσεις.

Τα παιδιά φορώντας τις στολές τους, έδειξαν πόσο καλοί ηθοποιοί είναι, ικανοποιώντας το ακροατήριο που τους αντάμειψε με ζεστό χειροκρότημα. Βέβαια μας επισκέφθηκε κι ο Άϊ Βασίλης φορτωμένος. Τα μικρά μας έμειναν έκπληκτα με τον ερχομό του και δέχθηκαν με πολλή χαρά τα δώρα που τους μοίρασε.   Η γιορτή έκλεισε με τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχηθήκαμε σε όλους τους παρευρισκόμενους: “Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος”.